Het feit over Laserontharing dat niemand voorstelt

Doordat uw lijf reageert op een treatment kan u kippenvel oplopen. Na thuiskomst raden aan wij u dan ook een huid in te smeren met een vitamine E-crème of aftersun.

Pigmentverschuivingen kunnen van voorbijgaande aard bestaan, maar kunnen enige maanden zichtbaar zijn. Sommige pigmentvlekken zullen zelfs ook niet verdere verdwijnen.

Lichaamshaar doorloopt afwisselend een expansie- en rustfase. Haarzakjes zijn slechts in een groeifase te veven. Hiermee is het noodzakelijk de verzorging te herhalen, precies zo lang tot alle hoofdharen behandeld bestaan.

Na de laserbehandeling kan de huid rood of gevoelig bestaan. Dit trekt vlug alweer weg. Verder mogen er donkere ofwel lichtere vlekjes op een huid voortkomen.

Op een haarzakjes welke in de overgangs- en rustfase zijn, bezit de laser nauwelijks effect. Meerdere behandelingen bestaan uiteraard nodig teneinde zoveel mogelijk haarzakjes in een groeifase te treffen en te inactiveren.

Een energie betreffende de laserstraal betreffende ons specifieke golflengte (805 nm) wordt in dit pigment (melanine) betreffende de haarfollikels omgezet in warmte, waardoor de haarfollikels vernietigd worden en de nieuwe haargroei niet verdere geoorloofd is.

Hiermee dringt dit niet zo diep in een huid door. Dieper gelegen haarwortels ingaan dan onvoldoende, waardoor ook niet dit gewenste resultaat ontstaat en zeker (heel wat) verdere behandelingen vereist.

Voor iedere behandeling geraken haarzakjes verzwakt en vernietigd. Na gemiddeld 3 tot vier behandelingen geraken echte gevolgen zichtbaar daar ‘kale’ plaatsen op de huid opkomen.

Dit verschil tussen laser en IPL kan zijn dat een laser behandeling maakt betreffende één krachtige lichtkleur (golflengte), en het voor IPL flitsen met verscheidene soorten lichtkleuren worden gebruikt. Behandeling betreffende laser is veelal effectiever dan met IPL, doch immers duurder en vaak hetgeen onprettiger. Verdere lezen: Verschil tussen laser ontharen en IPL

Heel wat behandelaars raden aan om enkele weken voor een ingreep het te veven huidgebied zoveel geoorloofd behalve de zon te behouden. Blootstelling aan de zon maakt een laserbehandeling niet zo efficiã«nt en mag daarenboven een kans op complicaties vermeerderen.

Een haarzakjes die we tijdens een behandelingen vernietigd beschikken over, zullen geen nieuwe hoofdharen meer maken. Wel kan zijn het mogelijk het onder kracht aangaande bijvoorbeeld hormonen bijvoorbeeld een zwangerschap en een menopauze of medicatiegebruik, enig hergroei over haren optreedt. Dit kan zijn echter vaak betreffende 1 touch-up verzorging alweer goed te behandelen.

Na het ontharen betreffende een laser kan u uw dagelijkse bezigheden hervatten. De huid oogt veelal wat rood en kan wat geïrriteerd aanvoelen.

Ons behandeling is niet genoeg, omdat de groeicyclus met het hoofdhaar hier bestaan uit 3 verscheidene fases. Louter de haren die in het laatste groeifase periode (anagene periode) zijn mogen vernietigd geraken.

Er is geen sprake van pijn na de verzorging, de huid mag hooguit wat gevoelig aanvoelen. Heeft u dan ook toch last, dan kunt u dan ook een paracetamol nemen ofwel ons koude kompres op een behandelde plaats leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *